Joop Schuring benoemd tot erelid van Hasselts Fanfare

Joop 7Vrijdagmiddag 19 februari j.l. werd Joop Schuring blij verrast toen hij het dagelijks bestuur van Hasselts Fanfare aan de deur kreeg. Er werd hem nl. een prachtige oorkonde overhandigd waarmee de vereniging Joop tot Erelid benoemde.

'Toen Joop Schuring, met pijn in het hart, wegens afnemende gezondheid het spreekwoordelijke bijltje erbij moest neergooien en dus bedankte voor Hasselts Fanfare, was het - mede gezien zijn grote verdiensten voor de vereniging - voor ons eigenlijk vanzelfsprekend hem te benoemen tot Erelid van Hasselts Fanfare'.

Joop begon zijn carrière op 8-jarige leeftijd bij Hasselts Fanfare, dat toentertijd uit een kleine groep blazers en een drietal slagwerkers bestond. Naar eigen zeggen had de buurt, waarin hij woonde hem 'besmet' met het Fanfarevirus, want in het straatje, waarin hij als jong jochie woonde waren er diverse gezinnen, waarvan een of meerderen muzikant waren bij Hasselts Fanfare.

In de ruim 70 jaren lidmaatschap heeft Joop ontzettend veel voor de vereniging betekend en ook al zat hij voor zijn werk een tijd in Zeeland, de repetitie avond zat Joop steevast op zijn plekje in het orkest. Hij had er heel graag de vele kilometers reizen voor over. Van de vele jaren lidmaatschap was Joop 25 jaar voorzitter, zat in de organisatie van vele concerten, was ook 25 jaar lang de drijvende kracht voor het reilen en zeilen omtrent de taptoes en bij de oprichting van het majorettepeloton. In de beginperiode van dit peloton gaf hij zelfs de dames les. Wanneer de muzikanten na het winterreces weer optredens op straat moesten verzorgen, dan stond Joop aan de kant om zijn 'strenge' exercitieoefeningen over te brengen, zodat de vereniging zich weer keurig kon presenteren aan de bevolking.

Zijn vrouw Riki is hem in al deze activiteiten altijd tot steun geweest en binnen zijn gezin heeft Joop de liefde voor de muziek en Hasselts Fanfare ook zeer zeker weten over te dragen. Zoon Ton en dochter Karla spelen inmiddels ook al jaren zeer verdienstelijk hun partijtje mee en verrichten tal van werkzaamheden voor hun geliefde club. Maar ook de derde generatie, in Robin Schelhaas. Hij speelde een aantal jaren, naast opa, in het orkest mee op opa's geliefde instrument de bugel.

Robin was ook degene die opa afgelopen vrijdag extra verraste. Toen de overdracht van de oorkonde plaatsvond speelde hij het zogeheten taptoesignaal. Iets wat Joop en de familie zichtbaar emotioneerde.
Joop Schuring: een man die altijd progressief en vooruitdenkend was en klaarstond voor ´zijn´club Hasselts Fanfare. Hij mag zich nu Erelid noemen van deze muziekvereniging die inmiddels 125(!) jaar bestaat.

 Joop 0

Joop 1

joop 2

joop 4

Joop 5

Joop 6

Joop 23
 

Sponsors

Kompanje Schilderwerken
Bouwbedrijf Wursten