Traditionele Lampionoptocht ter afsluiting "Foekepot"

lampionnenoptocht1Zoals gebruikelijk wordt in Hasselt ter afsluiting van ‘Foekepot’ een lampionoptocht georganiseerd door de plaatselijke muziekvereniging Hasselts Fanfare en wel op vrijdag 10 november aanstaande.

Het is een aloude traditie om, de dag voorafgaand aan "Sint Maarten", 's-middags na schooltijd met "de foekepot te lopen" met als afsluiting na het avondeten een sfeervolle optocht met feestelijke lichtjes.

Dit jaar worden alle kinderen, hopelijk met een mooi verlichtte lampion, bij het Gebouw van Hasselts Fanfare aan de Van Haersoltelaan verwacht, waar om 19.00 uur de optocht start. Een klein uurtje zal de bonte stoet door de straten van Hasselt trekken, waarbij de Fanfare het bekende ‘Foekepot-lied’ zal spelen, zodat de kinderen kunnen meezingen.

Tijdens de optocht wordt er overigens voor de kinderen een rustpunt ingelast en krijgen alle kinderen een lekkere mandarijn die, net als bij het bij het onlangs gehouden Schoolconcert, beschikbaar gesteld wordt door Supermarkt Emté.

images muziek

Helpt u ons de vereniging
financieel gezond te houden?
dan zorgen wij voor de muziek!
Voor minimaal 10 euro per jaar
blaast u een stevig partijtje mee!
Supportersvereniging
(zie info)