Orkest Hasselts Fanfare concerteert met carillon

concert veerpoortZaterdagavond 4 juni, de zaterdag van het Pinksterweekend, kan het publiek genieten van een uniek concert bij de Veerpoort aan het Zwartewater te Hasselt.

Het orkest heeft hiervoor nl de stadsbeiaardier van Hasselt, Martien van der Knijff, benaderd. Martien is al 32 jaar verbonden als beiaardier met de stad Hasselt. Hij zal ditmaal niet vanuit de toren van de St. Stephanuskerk zijn klanken laten horen, maar Martien zal achter een mobiel carillon plaatsnemen, waardoor er een beter contact met het publiek en in deze ook zeker niet onbelangrijk, met het orkest van Hasselts Fanfare zal zijn.

Van der Knijff liet een mobiel concert carillon bouwen, maar qua optredens gooide ook hier het coronavirus roet in het eten. Tot nu toe heeft hij helaas nog maar één keer een optreden kunnen verzorgen. Toen Hasselts Fanfare hem benaderde voor een gezamenlijk concert kreeg de organisatie dan ook een volmondig 'ja'.
'Het is toch fantastisch om samen met zo'n mooi orkest een optreden te mogen verzorgen?', deelt Martien zijn enthousiasme.

Beiaardier van der Knijff zal solo optreden evenals het fanfareorkest, maar hoe verrassend staan er ook gezamenlijke werken op het programma.

'Het beloofd een geweldig unieke avond te worden op een prachtige plek in Hasselt, waarbij voor het sfeerplaatje het schip 'De oude Jan' afgemeerd zal liggen aan de kade. Vanaf 19.00 uur kan ruim een uur genoten worden van een fraai stuk muziek met zowel klassiek als populair werk. Wij zien dan ook uit naar deze bijzondere samenwerking', aldus de organisatie van Hasselts Fanfare.
 

Sponsors

Kompanje Schilderwerken
Bouwbedrijf Wursten