Drumband Hasselts Fanfare: Europees Kampioen!

20190630 130921Met een score van ruim 86 punten behaalde de drumband van Hasselts Fanfare een eerste prijs op het EK te Rastede, Duitsland.

Zaterdag 29 juni vertrok al om 5.45 uur de bus met dames en heren slagwerkers en een grote groep supporters richting Duitsland voor de Europese Kampioenschappen. Een muziekfestijn dat een weekendlang plaatsvindt in Rastede en waar onder meer diverse mars- en showbands hun kunnen tonen. Voor de deelname in Rastede waren ca. 60 muziekverenigingen en ca. 3000 muzikanten aangemeld. Zo ook de topdrumband uit Hasselt.

De maandenlange voorbereiding wierp haar vruchten af, want wederom wist deze slagwerkgroep de jury te imponeren en verrassen met een spectaculair optreden, waarin lastige tempowisselingen en fraaie showelementen verwerkt waren. De tropische temperatuur weerhield de drumband er niet van het beste beentje voor te zetten. In vol ornaat en met trots kwam de band onder aanmoediging van trouwe fans dan ook het wedstrijdterrein opgemarcheerd.

Met 'Kick it' marcherend en '12 o'clock' stilstaand werd drumband Hasselts Fanfare beloond met de gouden medaille. Daar bovenop kwam nog de uitnodiging voor deelname aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade 2021 en een prachtige waardering voor tamboermaitre Jan Worst van 90 (!) punten. Voor de muzikanten, instructeur en fans kon de dag niet meer stuk.
Een heel bijzondere en zeer terechte verdienste!

20190630 130905

Bent u nieuwsgierig geworden naar de nieuwe show van de drumband van Hasselts Fanfare, dan wordt u van harte uitgenodigd om dinsdag 2 juli aanstaande naar Rouveen te komen. Op een klein half uurtje rijden kunt u dan genieten van één van Nederlands beste drumbands met ervaring op internationale podia.

Op het kerkplein in Rouveen halen plaatselijke en regionale fokkers hun beste paard van stal om deze te presenteren aan een deskundige jury. En de drumband van Hasselt haalt hierbij alles uit de kast om het publiek een wervelende show te bieden. Aanvang 18.30 uur.

Foto's Jeltje Brevoord

Drumband streetparade 2019