Bijzonder dubbelconcert orkest Hasselts Fanfare – Rhedens Fanfare

affiche dubbelconcert 3 november 2018Op zaterdag 3 november aanstaande hoopt het orkest van de Hasselter fanfare een bijzonder dubbelconcert met de fanfare uit Rheden te geven. Beide orkesten staan onder leiding van dirigent Harry van Bruggen, die al sinds 2008 dirigent is van de Regimentsfanfare 'Garde Grenadiers en Jagers' in de rang van kapitein.

Ook in de amateur muziekwereld is Harry geen onbekende en is hij aan verschillende muziekverenigingen verbonden geweest en behaalde grote successen. Momenteel is hij dirigent van de amateur muziekvereniging het Rhedens Fanfare Corps én Hasselts Fanfare Corps en met deze orkesten heeft Van Bruggen druk gerepeteerd om voor u een fraai programma in elkaar te draaien.

In het verenigingsgebouw aan de Van Haersoltelaan te Hasselt zullen de fanfares ieder een deel van het concert voor hun rekening nemen, waarbij om 20.00 uur het spits zal worden afgebeten door het gastorkest uit Rheden. Het publiek kan onder meer genieten van film- en musicalmuziek en een prachtige rhapsody waarin een technisch lastige solo voor trompet.

Het toetje van deze ongetwijfeld prachtige muziekavond wordt een gezamenlijk optreden. Van alle muzikanten wordt één grote fanfare gevormd. Zij neemt u mee op een vliegreis zwevend boven de wolken ('Defying Gravity'), maar boven de Noordzee ondervindt het orkest opeens hevige turbulentie ('Clouds') om uit eindelijk veilig te landen in Liverpool ('Brilliant Beatles').

Met dit laatste werk wordt het publiek getrakteerd op bekende meezingers van de Beatles als All you need is love, With a little help from my friends en A hard days night. Alle in een nieuw jasje gestoken. Componist Peter Kleine Schaars arrangeerde ze heel verrassend in onder andere swingmars, dixieswing, funk en rockbeat.

'Het beloofd een gezellige muzikale avond te worden met veel afwisseling qua repetoire, dus voor elk wat wils!', vat Henk ten Klooster van het organisatiecomité samen.

Snertaktie

snertactie