Nieuwe Dirigent voor het A-Orkest

janschoonhoven

Jan Schoonhoven

Jan Schoonhoven werd op 20 september 1962 geboren in 't Harde. Op tienjarige leeftijd begon zijn muzikale opleiding met trompetles aan de Streekmuziekschool N.W. Veluwe te Elburg. Zijn dienstplicht vervulde hij bij het Jachthoornkorps Garde Jagers. Na een stageperiode bij de Johan Willem Friso Kapel te Assen, werd hij in 1989 aangesteld als wachtmeester muziekinstructeur bij het Trompetterkorps der Artillerie. In 1990 behaalde hij het Diploma Trompet en het Praktijkdiploma Directie Harmonie- Fanfare- Brassband aan het conservatorium te Zwolle.

Daarna vervulde hij de functie van muziekinstructeur van het Fanfarekorps der Limburgse Jagers in de rang van adjudant. In deze periode ontving hij twee hoge Duitse onderscheidingen: een "Ehrenkunde" van de minister van Cultuur en het "Ehrenkreuze in Bronze" van de Deutsche Bundeswehr. In 1992 behaalde hij het Einddiploma Directie Harmonie- Fanfare- Brassband aan het conservatorium te Zwolle.

Van 1995 tot 2004 was Jan Schoonhoven dirigent van het professionele fanfareorkest Trompetterkorps Bereden Wapens. In 2006 behaalde hij het diploma 'Bachelor of Music in Education' eveneens aan het conservatorium te Zwolle.

Jan Schoonhoven heeft leiding gegeven aan diverse orkesten: Fanfareorkest Soli Deo Gloria Ommen, Fanfareorkest Soli Deo Gloria Heerde, Harmonieorkest Erica Zuidlaren en Harmonieorkest Juliana Den Ham.
Naast dirigent van Hasselts Fanfare is hij op dit moment dirigent van Harmonieorkest Crescendo Ommen en van de Politiekapel Noord- Oost Gelderland. Tevens is hij eigenaar van het artiesten-, concert- en evenementenbureau Mastermind4you en docent muziek aan het RSG NO Veluwe en het Vechtdal College op de locaties Dedemsvaart en Ommen. Op laatst genoemde locatie geeft hij leiding aan de schoolbigband en verzorgt hij de vooropleiding Conservatorium. Regelmatig treedt hij op als jurylid en als gastdirigent.

promo
25 oktober aanstaande