Expositie Hasselts Fanfare

Hasselts Fanfare voorafgaand aan de inhuldiging van Burgemeester Roijer op 5 0ktober 1910 siteTer gelegenheid van het 125 jarig bestaan van Hasselts Fanfare is er, in samenwerking met Eppo Schmidt van Toeristisch Informatiepunt Hasselt, een tentoonstelling samengesteld over de rijke historie van Hasselts Fanfare vanaf de oprichting in 1896 tot heden.

Deze expositie bestaat uit beeldmateriaal, teksten, archiefmateriaal, uniformen, vaandels, instrumenten en diverse andere gebruiksvoorwerpen.

De feiten, gebeurtenissen en anekdotes opgetekend uit het verleden liggen voornamelijk ten grondslag aan het jarenlange onderzoek en studie naar de historie van de vereniging door de heer Willem van der Haar.
Symbool van de expositie is de grondlegger én eerst dirigent van Hasselts Fanfare, Derk Knegt, die o.a. op de achtergrond van de affiches én raambiljetten is afgebeeld.

De tentoonstelling wordt gehouden van zaterdag 2 april tot vrijdag 1 juli in het Oude Stadhuis van Hasselt, Markt 1, 8061 GG in Hasselt.

De officiële opening - op 1 april aanstaande - zal om 16.00 uur worden verricht door onze Burgemeester, en tevens Beschermheer van Hasselts Fanfare, dhr. Ing. E. J. (Eddy) Bilder.

De exposite is vrij toegankelijk geopend op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur.

knegtje a4 kleurtje persbericht Derk Knegt
 

Sponsors

Kompanje Schilderwerken
Bouwbedrijf Wursten