Bijzonder dubbelconcert orkest Hasselts Fanfare – Brassband Euphonia Wolvega

trayoutOp vrijdag 18 oktober aanstaande geeft het orkest van de Hasselter fanfare een bijzonder dubbelconcert met de brassband Euphonia Wolvega. Bijzonder om tweeërlei reden:
Het publiek kan genieten van twee verschillende types blaasorkesten uit de HaFaBra-wereld ieder met haar eigen specifieke sound. Daarnaast wordt het een bijzonder optreden omdat beide orkesten dit concert als try out zien voor het concours waaraan zij op 9 november in Drachten deelnemen.

Voor zowel Euphonia Wolvega als Hasselts Fanfare staat sinds 2018 een nieuwe dirigent, respectievelijk Hendry van Loo en Harry van Bruggen. Beide zijn zeker geen onbekenden in de wereld van de blaasmuziek en behaalden met diverse orkesten successen. Wanneer een orkest een nieuwe dirigent krijgt vergt dit voor alle partijen gewenning; niet alleen qua persoon, maar ook de werkwijze en nieuwe opvattingen. Uiteraard kost dit tijd. Nu zijn deze orkesten op het punt gekomen om te toetsen waar zij staan en willen dit begin november met het concertconcours, georganiseerd door de muziekbond in de Lawei te Drachten gaan meten.

Maar voordat dit zover is dus eerst een try outconcert, en wel in een ruimte anders dan de eigen repetitieruimte om te kunnen 'proeven' hoe het is om in een andere zaal dan de vertrouwde te musiceren.
Publiek hoort daar natuurlijk ook bij. De muziekverenigingen nodigen u daarom van harte uit tot het bijwonen van dit speciale concert op vrijdag 18 oktober in De Baak, De Oudendijk 2 te Hasselt.

Aanvang 20.00 uur.
Toegang vrij.