Wie wordt het sterkste team van Zwartewaterland 2019?

touwtrekken
Zaterdag 21 september 2019 is het weer zover. Vanaf 17.00 uur strijden sterke dames en heren uit heel Zwartewaterland om de wisselbeker tijdens het touwtrekkampioenschap Zwartewaterland, georganiseerd door de evenementencommissie van Hasselts Fanfare. Voetbalteams, kroegmaten, groepen collega's, families, vrienden, buurtverenigingen...........van verschillende pluimage stromen de aanmeldingen al bij de organisatie binnen. Inmiddels 11 teams, waaronder een damesteam. Touwtrekken ook voor dames?

"Jazeker! legt Gerrald Beens van de organisatie uit. Bij touwtrekken denken veel mensen meteen aan grote zware, gespierde mannen, maar niets is minder waar! Ook voor vrouwen is touwtrekken een fantastische sport. In tegenstelling tot wat velen denken, hoef je niet zwaar of ongelooflijk sterk te zijn. Hoewel kracht natuurlijk belangrijk blijft, zie je vooral dat techniek, tactiek en samenwerking grotendeels het wedstrijdbeeld bepalen.

Een team bestaat uit vijf personen aan het touw, een coach en maximaal twee reserves. Natuurlijk is er ook aan de inwendige mens gedacht. Een supergezellige activiteit in en rondom ons clubgebouw aan de Van Haersoltelaan. Wie durft de strijd aan te gaan?"

Aanmelden is mogelijk tot 16 september aanstaande via:

Drumband streetparade 2019
Drumband Hasselts Fanfare: