Jeugdorkest heeft nieuwe shirts . . .

20190403 191212Samen muziek maken geeft kinderen veel plezier. Maar dat is nog niet alles. Onderzoek toont aan dat muziek maken een positief effect heeft op schoolprestaties. Het bespelen van een instrument draagt bij aan de motorische ontwikkeling en bevordert discipline en doorzettingsvermogen. Daarnaast leert het rekening te houden met anderen en stimuleert het de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden.

Hasselts Fanfare verkeert dan ook in de gelukkige omstandigheid dat zij een grote groep jeugdige slagwerkers, maar ook een leuke groep jonge blazers heeft. De kosten van de leerlingenopleiding, instrumentarium en uniformen zijn hoog. Al enige tijd hebben de jeugdleden van de drumband shirts voor concertoptredens en sinds woensdag 3 april j.l. konden er dankzij sponsoring ook shirts aangeschaft worden voor de jeugdleden van de blazersopleiding.

De financiële bijdrage kwam van 'Nagelstudio Janine' uit Genemuiden. Janine begon een aantal jaren terug hobbymatig met de verzorging van nagels, maar al gauw besloot zij na diverse cursussen het professioneel aan te pakken. Sinds februari 2017 staat zij officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en inmiddels heeft zij een grote klantenkring weten op te bouwen. Als ex-saxofoniste van Hasselts Fanfare weet zij als geen ander dat de vereniging blij is met alle financiële ondersteuning.

Na de presentatie van de nieuwe shirts aan het A-orkest werd sponsor Janine Hooijer door de voorzitter van Hasselts Fanfare met een bloemetje bedankt.
'Een prachtig gebaar, waardoor de leden van ons jeugdorkest nu ook zonder uniform toch uniform gekleed zijn!', aldus voorzitter Schelhaa

20190403 204612

20190403 191330