Voorbereiding WMC

WhatsApp Image 2017-05-21 at 10.24.06
Het afgelopen weekend stond voor Drumband Hasselts Fanfare compleet in teken van het aankomende Wereld Muziek Concours (WMC). Zaterdag werd er druk gerepeteerd onder leiding van niemand minder dan Richard Kampstra en Frank Zijlstra, instructeurs van Drum- en Showfanfare Advendo Sneek.

De dag werd begonnen met het inhoudelijk doornemen van de muziekstukken, deel voor deel. In eerste instantie stilstaand waarbij de aandacht werd gericht op het musiceren en daarna in combinatie met marcheren. Het was een openluchtrepetitie nabij sporthal de Prinsenhof waardoor het vele toeschouwers trok. Na de lunch werd er voornamelijk aandacht besteed aan het parcours met de verschillende lastige figuren.

Aangezien Richard Kampstra de componist is van het uit te voeren muziekstuk, kon hij de muzikanten haarfijn uitleggen wat zijn gedachten achter bepaalde frases zijn. Hij had dan ook veel aandacht voor dynamiek en accentenspel in dit fraaie, maar lastige werk wat de drumband ten gehore gaat brengen tijdens het WMC. Frank Zijlstra was als mars-instructeur een toevoeging door de drumbandleden tips and tricks mee te geven over het marcheren.

De eerste echte test voor de drumband van Hasselts Fanfare is de Marching Music Contest in Elburg op 17 juni aanstaande. Tijdens deze wedstrijd zal de drumband gejureerd worden volgens de WMC-regels.
Een goede try-out voor het Wereld Muziek Concours waar de dames en heren slagwerkers van Hasselts Fanfare op 22 juli weer aan deelnemen.
 
images muziek

Helpt u ons de vereniging
financieel gezond te houden?
dan zorgen wij voor de muziek!
Voor minimaal 10 euro per jaar
blaast u een stevig partijtje mee!
Supportersvereniging
Hasselts Fanfare
(zie info)

   HHHHHHasselts Fanfare feliciteert de nieuwe koning!Hasselts Fanfare feliciteert

Sponsors

Kompanje Schilderwerken
Bouwbedrijf Wursten