Twee keer Passie- en Paasmuziek!

fotobestandVoor de Passie & Paaszang 2017 is er een unieke samenwerking tussen het orkest van Hasselts Fanfare en het Chr. Sliedrechts Mannenkoor. In beider thuishavens zal namelijk een Passie & Paasconcert gegeven worden.

Aanstaande zaterdag wordt het spits afgebeten in de Grote Kerk van Gorinchem. In de loop van de middag vertrekken de muzikanten van de Hasselter Fanfare al richting het westen van het land om voorafgaand aan het concert, dat overigens om 19.30 uur begint, nog een korte repetitie te kunnen houden. Aansluitend op zaterdag 15 april aanstaande, stille zaterdag, hoopt Hasselts Fanfare weer samen met u Passie & Paaszang te houden in de Grote Kerk van Hasselt. Ook dit concert vangt om 19.30 uur aan.

Deze voorbereiding op de Paasdagen zal dan voor de 27e keer gehouden worden en dit jaar dus wordt medewerking verleend door gastkoor het Chr. Sliedrechts Mannenkoor Ichtus o.l.v. de heer Martin Zonnenberg onder meer bekend van het TV-programma 'Nederland Zingt'.

Naast de optredens van fanfare en het koor staan er veel liederen op het programma met samenzang. Organist Bert Kruis is bereid gevonden e.e.a. te begeleiden. Ongetwijfeld zal een solowerk van hem ook niet ontbreken.

Dominee H. Westerhout zal openen, de schriftlezing verzorgen en sluiten.

Muziekvereniging Hasselts Fanfare onder leiding van Floris Eric de Wever heeft al enige repetities ter voorbereiding op deze Paaszang gehouden en zal een aantal zeer toepasselijke stukken ten gehore brengen, waarin de lijdenstijd tot uitdrukking wordt gebracht.

Muziekvereniging en Mannenkoor hopen met deze Passie- & Paaszang op een goede voorbereiding op de Paasdagen waarbij wordt stilgestaan bij de oproer - de gevangingneming - marteling - het sterven en de opstanding van Jezus Christus.Dit jaar wordt de traditionele Passie- en Paaszang twee keer uitgevoerd: de eerste keer, zaterdag 8 april in Gorinchem en de tweede keer op "stille zaterdag" 15 april  in ons eigen Hasselt.

In de Grote- of Sint Stefanuskerk te Hasselt, op 15 april, is de toegang gratis!

affiche-170408-Gorinchem-768x1086

images muziek

Helpt u ons de vereniging
financieel gezond te houden?
dan zorgen wij voor de muziek!
Voor minimaal 10 euro per jaar
blaast u een stevig partijtje mee!
Supportersvereniging
(zie info)